Koolhydraatarme_visrecepten_voor_op_de_barbecue

Lekkere visrecepten voor op de barbecue

Vis op de barbecue is heerlijk en past uitstekend in bij een koolhydraatarme barbecue.

Zalm op japanse wijze

Ingrediënten 2 personen

  • 300 gr verse zalm
  • 2 cm verse gember schillen en fijnsnijden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 tl sesam olie
  • 75 ml sojasaus
  • 75 ml Mirin
  • 25 ml sake
  • Zoetstof

Bereidingswijze

Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar zodat je een lekkere teriyaki saus krijgt. Laat de zalm hierin minimaal een uur marineren.

Pittige visspiesjes

Ingrediënten 2 personen

  • 8 grote scampi’s
  • 1/2 teen knoflook, geperst
  • 1/2 rode peper in rigetjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl citroensap
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en marineer de scampi’s minimaal 1 uur in de chili-knoflookolie. Rijg de scampi’s aan 2 pinnen en besprenkel met de chili-knoflookolie.

Coquillespies

Ingrediënten 2 personen

  • 6 coquilles
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1/2 el olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • Peper
  • Zeezout

Bereidingswijze

Rijg drie coquilles aan elk takjes rozemarijn. Besprenkel met olijfolie en citroensap en breng op smaak met peper en zout. Grill de coquilles op de barbecue circa 2-3 minuten per kant tot ze net gaar zijn.