juli 2, 2018

Salade met feta en een gepocheerd ei

[av_layerslider id=’205′] [av_heading tag=’h1′ padding=’10’ heading=’Salade met feta en een gepocheerd ei’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” margin=”][/av_heading] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jisz1uhc’ admin_preview_bg=”]
Een frisse salade met feta, komkommer, tomaat, paprika en een gepocheerd eitje. Afgemaakt met een lekkere Mediterraanse dressing.
[/av_textblock] [av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-cpvbzb’] [av_iconlist position=’left’ iconlist_styling=’av-iconlist-small’ custom_title_size=” custom_content_size=” font_color=” custom_title=” custom_content=” color=” custom_bg=” custom_font=” custom_border=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jj4s9pit’ admin_preview_bg=”] [av_iconlist_item title=’Voorbereidingstijd: 5 minuten’ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue862′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-3mpnpp’][/av_iconlist_item] [av_iconlist_item title=’Bereidingstijd: 10 minuten’ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue862′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-1zoj31′][/av_iconlist_item] [av_iconlist_item title=’Aantal personen: 1′ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue80a’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-2lnfar’][/av_iconlist_item] [/av_iconlist] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jisz2snm’ admin_preview_bg=”]

Ingrediënten

  • 1 vers ei
  • 45 g fetakaas light, in blokjes
  • 50 g gemengde sla
  • 50 g komkommer, in stukjes
  • 1 tomaat, in schijfjes
  • 0.3 rode paprika, in stukjes

Voedingswaarde per portie

  • 269 calorieën
  • 5.6 gram koolhydraten
  • 19.7 gram vet
  • 15.6 gram eiwitten
[/av_textblock] [/av_one_half] [av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-5lyl13′] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jisz4qrb’ admin_preview_bg=”]

Bereidingswijze

Breng een middelgrote pan met water aan de kook. Snijd ondertussen alle groentes en verdeel deze, samen met de fetablokjes, op een bord. Zet het water, zodra deze kookt, op laag vuur en maak met behulp van een lepel een draaikolk in het kokende (niet bubbelende) water. Breek het ei in een kommetje en laat het dan rechtstreeks in de draaikolk glijden.

Haal het gepocheerde ei er na circa 3-4 minuten met een schuimspaan uit en laat even ‘uitlekken’ op een vel keukenpapier. Maak ondertussen de dressing door de olijfolie, citroensap en de kruiden met elkaar te mengen in een kommetje. Leg het gepocheerde ei op de salade en prik er voorzichtig in met een vork zodat er vast wat eigeel uit kan lopen. Maak de salade af met de dressing.

Voor de dressing

  • 1 tl citroensap
  • 1 el olijfolie
  • Snufje oregano
  • Snufje zeezout
  • Snufje zwarte peper uit de molen
[/av_textblock] [/av_one_half]

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.