augustus 9, 2019

Salade met gegrilde tonijn, tomaat en avocado

[av_codeblock wrapper_element=” wrapper_element_attributes=” codeblock_type=” av_uid=’av-jo1awvyv’] [layerslider id=”362″] [/av_codeblock] [av_heading tag=’h1′ padding=’10’ heading=’Salade met gegrilde tonijn, tomaat en avocado’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” margin=”][/av_heading] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jisz1uhc’ admin_preview_bg=”]

Zin in een lekkere maaltijdsalade? Ga eens voor verse gegrilde tonijn!

[/av_textblock] [av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-cpvbzb’] [av_iconlist position=’left’ iconlist_styling=’av-iconlist-small’ custom_title_size=” custom_content_size=” font_color=” custom_title=” custom_content=” color=” custom_bg=” custom_font=” custom_border=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jisz4dil’ admin_preview_bg=”] [av_iconlist_item title=’Bereidingstijd: 140 minuten’ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue862′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-poqpio’][/av_iconlist_item] [av_iconlist_item title=’Aantal personen: 1′ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue80a’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-snjveh’][/av_iconlist_item] [/av_iconlist] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jisz2snm’ admin_preview_bg=”]

Ingrediënten

  • 150-200 g verse tonijn
  • 50 g gemengde sla
  • 1 tomaat in kwarten
  • ¼ avocado in stukjes
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl limoensap
[/av_textblock] [/av_one_half] [av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-5lyl13′] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jisz4qrb’ admin_preview_bg=”]

Bereidingswijze:

Meng de sojasaus met een halve eetlepel sesamolie en wrijf de tonijn hiermee in. Laat 2 uur marineren en dep de tonijn daarna droog. Laat een grillpan goed heet worden en gril 1 minuut aan iedere kant. Snijd in dunne plakjes. Doe de sla op een bord en verdeel de avocado, tomaat en de tonijn eroverheen. Meng het limoensap met de rest van de sesamolie om een dressing te maken en sprenkel deze over de salade.

Tip:

Vanaf fase 2B kun je een theelepel sesamzaad toevoegen aan de marinade.
[/av_textblock] [/av_one_half]

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.