Deze spinazie preitaart is een heerlijke hartige taart met tartaar, spinazie, prei en ui.
[/av_textblock] [av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-2sjjj1′] [av_iconlist position=’left’ iconlist_styling=’av-iconlist-small’ custom_title_size=” custom_content_size=” font_color=” custom_title=” custom_content=” color=” custom_bg=” custom_font=” custom_border=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jiryncc3′ admin_preview_bg=”] [av_iconlist_item title=’Voorbereidingstijd: 5 minuten’ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue862′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-6huhvh’][/av_iconlist_item] [av_iconlist_item title=’Bereidingstijd: 50 minuten’ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue862′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-3u3zst’][/av_iconlist_item] [av_iconlist_item title=’Aantal personen: 4′ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue80a’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-20f8ml’][/av_iconlist_item] [/av_iconlist] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jiryom9k’ admin_preview_bg=”]Ingrediënten
- 500 g tartaar
- 450 g spinazie
- 200 g prei, in ringen
- 1 ui, gesnipperd
- 3 eieren
- 150 ml Boursin cuisine light
- 80 g feta light, in blokjes of verkruimeld
- 1 tl kerriepoeder
- 2 tl kaneel
- 2 el Provençaalse kruiden
- 1 tl sambal oelek
- zout
Voedingswaarde per portie
- 544 calorieën
- 6.7 gram koolhydraten
- 19.3 gram vet
- 40.4 gram eiwitten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 C°. Bak de tartaar rul samen met de kruiden en de sambal. Voeg de prei toe en roerbak circa 2 minuten. Voeg daarna de spinazie toe en roerbak dit ook nog circa 2-3 minuten. Breng op smaak met zout.
Kluts de eieren samen met de Boursin cuisine light en meng dit met de tartaar, prei en de spinazie. Schep het mengsel in een ingevette taartvorm. Brokkel de feta erover heen en bak de taart in circa 40 minuten gaar.