oktober 7, 2015

Help!! Obstipatie

Nooit gedacht dat ik het hier in mijn blog over zou gaan schrijven, maar ja, ik heb er last van, dus dan schrijf ik er maar over. Obstipatie kan namelijk voorkomen tijdens het afvallen.

Maar waarom kan je nou obstipatie krijgen? Veel mensen krijgen het als ze naar een ander eetpatroon gaan of gaan afvallen. Je lichaam moet daar blijkbaar aan wennen en je gaat even niet naar de wc. Dat gaat in de meeste gevallen gelukkig gewoon over.

Maar het kan ook ontstaan doordat je te weinig drinkt en door gebrek aan vezels en beweging.

Weer een reden om goed water te drinken! Wij adviseren altijd al 1,5 tot 2 liter water te drinken, maar dan is het helemaal belangrijk!

Groente is altijd wel belangrijk om te eten, maar heb je extra vezels nodig, dan zijn deze goed te vinden in avocado’s en artisjokken. Verder zijn doperwten, broccoli, pompoen en paprika’s ook rijk aan vezels.

Als een klant last heeft van obstipatie dan adviseren we gebroken lijnzaad in te nemen, met wat yoghurt of kwark. Maar soms helpt dat niet. Gelukkig heb ik in de zaak een Groene Thee waar Senna in zit. Dit prikkelt de darmen waardoor ook vaak obstipatie verdwijnt. Wel belangrijk om te weten is dat deze thee, maar even gebruikt mag worden anders krijg je weer luie darmen en dat willen we juist voorkomen!

Gelukkig is bij mij het ergste nu over, maar ik heb er ruim een week behoorlijk last van gehad. En toch ben ik weer een kilo kwijt, dus al met al klaag ik niet.

Ik heb nu een aantal tips tegen obstipatie gegeven, maar wie weet ken jij er nog een paar. Deel ze hieronder, hopelijk helpt jou tip iemand van obstipatie af.

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.